Ахлах тогоочийн заавраар: Герман маягаар бэлтгэсэн гахайн шийр, навчин мантуу, исгэлэн байцаатай халуун эсвэл чихэрлэг сүмстэй

2.4 зуу
1 жилийн өмнө

41cdfbf3-10ae-4990-9690-a06f5d626a17,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (3).jpg.jpg

"Ахлах тогоочийн заавраар" шоуны энэ удаагийн дугаарт:

Улаан баг - Ахлах тогооч , туслах тогоочоор "Гинжин" буюу Г.Гарьд

Хөх баг - Ахлах тогооч Э.Одбаяр, туслах тогоочоор чөлөөт бөхийн дэлхийн аварга П.Орхон нар оролцлоо. 

Оролцогч нарын хийх ёстой хоол "Герман маягаар бэлтгэсэн гахайн шийр, навчин мантуу, исгэлэн байцаатай халуун эсвэл чихэрлэг сүмстэй" байлаа. /Жор, хийх аргыг доор хавсаргав/


Нэвтрүүлгийг үзэх:


Хоолны жор: Герман маягаар бэлтгэсэн гахайн шийр, навчин мантуу, исгэлэн байцаатай халуун эсвэл чихэрлэг сүмстэй

d6485f9e-fdbe-43f6-b38e-ac87cc59dcdb,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (2).jpg.jpg


Орц:

Д/Д

Түүхий эдийн нэрс

Хэмжих нэгж

Нэгжийн орц

1

Гахайн шийр

ш

6

2

Гоньдний үр

гр

15

3

Дайлю

гр

15

4

Хар пвор

гр

5

5

Далайн давс

гр

5

6

Халуун улаан чинжүү

гр

5

7

Гурил

гр

300

8

Хөөлгөгч

гр

5

9

Давс

гр

2

10

Тос

мл

25

11

Элсэн чихэр

гр

15

12

Цагаан дарс

мл

80

13

Байцаа

гр

400

14

Цагаан дарсны цуу

мл

30

15

Орегано

гр

2

16

Сонгино

гр

50

17

Сармис

гр

20

18

Чинцай

гр

80

19

Яншуй

гр

50

20

Red chili sauce

гр

100

21

Даршилсан улаан лооль

гр

200

 


Хийх технологи ажиллагаа:

 

Гахайн шийрэнд анхны боловсруулалт хийж, гоньдны үр, давстай усанд 5-10 хором амраана. Буцалгасан усанд ааг амттанг хийж уусгаад, гахайн шийрээ хийж чанана. Хөөс нитгэлийг авна. 5 хоромын дараа нэмэлт сүмсийг хийж 25-35 хором битүү тогоонд жигнэж болгоно. Гурлыг сайтар шигшээд, хөөлгөгч, давс элсэн чихэр, тос, бүлээн  усаар зуурч зуурмаг бэлтгэнэ. Дулаан газар 10 хором амрааж , дахин нэгэн жигд болтол нухаад 10 хором амраана. Бэлэн болсон зуурмагийг 25-30 гр-аар таслан авч илдэнэ. Дундуур нь нуглаад хутга эсвэл модны тусламжтай хэлбэр оруулж 10-15 хором жигнэж болгоно. Угааж цэвэрлэсэн байцааг савх эсвэл дөрвөлжин хэрчинэ. Халаасан тосонд сонгино, сармисийг хуураад байцаа нэмж жигнэж болгоно. Давс, хар пвор, ореганогоор амтална


Нэврүүлгийн зургууд:

bce6bfd4-a377-4f0f-a10d-ffc50a012c18,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (4).jpg.jpg

3708ff39-90e9-4754-a246-8c3b66fdf565,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (5).jpg.jpg

72a57d04-fda5-4144-8c74-8eee114fad9d,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (6).jpg.jpg

596bbb13-fae3-4a33-84ed-fc72ef3129e7,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (7).jpg.jpg

42921191-17c3-463a-b094-dd9fb885cfed,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (8).jpg.jpg

6645a329-3ded-4e98-aa6b-c9afa02197d2,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (9).jpg.jpg

9f4ed68c-2999-45fe-b04b-af3d04c642db,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (10).jpg.jpg

d9fb949b-7c1d-463f-b803-e9c769e01770,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (11).jpg.jpg

3f94ce18-d727-451f-b15a-0373c60996bc,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (12).jpg.jpg

cbf74548-38fb-40f7-ad98-98a2f426a0dd,ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар бэлтгэсэн П.Орхон Гинжин Гарьд (13).jpg.jpg

Санал болгох

Ахлах тогоочийн заавраар: Нарийн боов

Саванд ус, цөцгийн тос, давс хийж буцалгана. Савтай шингэнийг галаас түр холдуулж, гурил нэмж нэгэн жигд бие бүтэцтэй болтол нь модон хутгуураар хурдан хүчтэй хутгана.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Г.Оюунцэцэг VS Э.Сэлэнгэ

Гурилыг шигшиж бэлдэнэ. Орц найрлагын дагуу уусмал бэлтгээд шигшсэн гурилаар зуурмаг бэлтгэнэ. Зуурмагаа дулаан газар болон босголтын шүүгээнд амрааж хөөлгөнө.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Шарсан төмстэй, бүрж шарсан загас

Сонгож авсан загасанд анхны боловсруулалт хийж цул мах гаргаж авна.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Цацагт хяруулын махан ороомог

Цацагт хяруулын маханд анхны боловсруулалт хийнэ. Шулж авсан цээжны махны гадна шүүсийг цаасан болон даавуун алчуураар шингээж авна.

1 жилийн өмнө