Ахлах тогоочийн заавраар: Хонины тархиар бэлтгэсэн бөсмөг болон хонины тархиар бэлтгэсэн цоозгой

feb96683-2180-467d-a1d1-2e0d01d6d8f5,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (1).jpg.jpg

"Ахлах тогоочийн заавраар" шоуны энэ удаагийн дугаарт:

Улаан баг - Ахлах тогооч Ж.Саруулбулга, туслах тогоочоор БНСУ-ын иргэн Ким Жоон Вок

Хөх баг - Ахлах тогооч С.Батмөнх, туслах тогоочоор Япон улсын иргэн Мина нар оролцлоо. 

Оролцогч нарын хийх ёстой хоол "Хонины тархиар бэлтгэсэн бөсмөг болон хонины тархиар бэлтгэсэн цоозгой" байлаа. /Жор, хийх аргыг доор хавсаргав/


Нэвтргүүлгийг үзэх:


Хоолны жор:

0437359e-e0d1-4e22-9251-db224f9ecc99,20180331--3.jpg.jpg

e5702312-41a4-4435-ba06-dc2cb20fcdd9,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (13).jpg.jpg

 

Д/Д

Түүхий эдийн нэрс

Хэмжих нэгж

Нэгжийн орц

1

Хонины тархи

ш

2

2

Гахайн давсалсан мах

ш

6

3

Өндөг

ш

4

4

Давс

гр

2

5

хар пвор

гр

1

6

Гурил

гр

160

7

Хөөргөгч

гр

15

8

Элсэн чихэр

гр

20

9

Лууван

гр

80

10

Сонгино

гр

30

11

Цөцгийн тос

гр

80

12

Сүү

мл

50


Хоол хийх арга:

Өндгийг шар цагаанаар нь ялгаж хөөсөртөл хутгана. Хонины тархийг шүүгээд давс, хар пвороор амтлаад, хөөсөртөл хутгасан өндөгтэй нийлүүлнэ. Зориулалтын тэвш эсвэл хэвийг тослоод шүлжиж бэлтгэсэн давсалсан гахайн махыг тарааж хийгээд, хатуу болтол шарах шүүгээнд шарж аяга хэлбэртэй болгоно. Бэлтгэсэн аяганд зуурмаг аа хийж 15-20 хором шарах шүүгээнд жигнэнэ. Хонины тархийг шүүнэ. Гурилаа шигшэнэ. Хайлуулсан цөцгийн тосонд сүү, гурил, тархи хийж хутгаад нэгэн жигд болгоод өндөг , өсгөгч нэмж зуурмаг бэлтгэнэ. Халаасан шарах шүүгээнд хэвлэсэн зуурмагийг алтлаг шаргал өнгөтэй болтол жигнэж болгоно.


Нэвтрүүлгийн зургууд:

2829d560-1ecb-473a-bd26-17eeed6e589f,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (2).jpg.jpg

62ad4cfb-d391-45b1-af2a-e4c3db35c328,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (3).jpg.jpg

0c80a17b-30eb-4ae7-b2d2-3887385dbb24,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (4).jpg.jpg

8fba792e-b5ab-4ce1-bb34-41064749c62c,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (5).jpg.jpg

00ffcaa1-24b8-40f0-8e28-6fa11f73534a,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (6).jpg.jpg

006322af-ba76-42f8-9105-408f420d789c,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (7).jpg.jpg

d3dc485f-c6ef-4cdd-a600-297246fb2c48,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (8).jpg.jpg

56a268f7-8194-4ac8-84c4-19325b2c6ecc,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (9).jpg.jpg

13005f26-f8a8-4790-891d-ebe94d42afef,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (10).jpg.jpg

faae7c99-b36d-46e2-90eb-1ab3bacdd929,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (11).jpg.jpg

5f917601-9ef8-433b-97b6-36ca59441d75,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (12).jpg.jpg

ca2e59f2-6db3-4956-bce7-99152a56e611,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (13).jpg.jpg

add035bc-76b2-4b86-a0ae-8898dd29d5fc,Ахлах тогоочийн заавраар хонины тархиар хийсэн цоозгой гадаад (14).jpg.jpg

 

Санал болгох

Ахлах тогоочийн заавраар: Нарийн боов

Саванд ус, цөцгийн тос, давс хийж буцалгана. Савтай шингэнийг галаас түр холдуулж, гурил нэмж нэгэн жигд бие бүтэцтэй болтол нь модон хутгуураар хурдан хүчтэй хутгана.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Г.Оюунцэцэг VS Э.Сэлэнгэ

Гурилыг шигшиж бэлдэнэ. Орц найрлагын дагуу уусмал бэлтгээд шигшсэн гурилаар зуурмаг бэлтгэнэ. Зуурмагаа дулаан газар болон босголтын шүүгээнд амрааж хөөлгөнө.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Шарсан төмстэй, бүрж шарсан загас

Сонгож авсан загасанд анхны боловсруулалт хийж цул мах гаргаж авна.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Цацагт хяруулын махан ороомог

Цацагт хяруулын маханд анхны боловсруулалт хийнэ. Шулж авсан цээжны махны гадна шүүсийг цаасан болон даавуун алчуураар шингээж авна.

1 жилийн өмнө