Ахлах тогоочийн заавраар: Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг

37604401-3518-4365-b896-132536a85980,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (1).jpg.jpg

"Ахлах тогоочийн заавраар" шоуны энэ удаагийн дугаарт:

Улаан баг - Ахлах тогооч Д.Дагвадорж, туслах тогоочоор А.Мөнгөншагай

Хөх баг - Ахлах тогооч Г.Тэнгис, туслах тогоочоор сурагч Э.Амаржаргал нар оролцлоо. 

Оролцогч нарын хийх ёстой хоол "Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг" байлаа. /Жор, хийх аргыг доор хавсаргав/


Нэвтргүүлгийг үзэх:


Хоолны жор:

01424c1e-9894-4b5f-8ee1-5900531ce2c8,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (11).jpg.jpg

3f05336f-ceca-457c-9efd-71a98027baab,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (12).jpg.jpg

Д/Д

Түүхий эдийн нэрс

Хэмжих нэгж

Нэгжийн орц

1

Зайрмаг

гр

60

2

Өндөг

ш

5

3

Темпура гурил

гр

100

4

Сүү

мл

150

5

Ванилла

гр

5

6

Эрдэнэ шишийн хатаамал

гр

150

7

Чихрийн нунтаг

гр

100

8

Желатин

гр

15

9

Жимсний шүүс

мл

300

10

Гүзээлзгэнэ

ш

8

11

Шийгуа

ш

1

12

Тоор

ш

3

13

Бүйлсийн гурил

гр

200

14

Хүнсний будаг

ш

3

15

Маскарфон бяслаг

гр

200

16

Цоозгой

ш

1


Хоол хийх арга:

Урьдчилан бэлтгэсэн цоозгойг 3-5 мм зузаантай зүсэж хавтгай болгоно. Сонгосон зайрмагийг голд нь хийж өөрийн дуртай хэлбэрт оруулж хөлдөөнө. Энэ үед темпураа гурилыг өндөг сүүгээр шингэн зуурмаг бэлтгэнэ. ( лезион ) Эрдэнэ шишийн хатаамыг жижиглэн нухна. Бэлэн болсон зайрмагийг 180 хэм хүртэл халсан тосонд, зуурмагт дүрж, хатаамд хөрвүүлээд 1 хором шаргал өнгөтэй болтол шарна. Желатин буцалгаж хөргөсөн усанд дэвтээнэ. Сонгож авсан жимсийг өөрийн дураар эсвэл шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Мөн 3 төрлийн 3 өнгийн жимс сонгож нухаш болгоно. Хавтгай тэвш эсвэл хэвэнд амтласан жимсээ хийнэ. Жимсний шүүсийг буцлах хүртэл халаагаад, дэвтээсэн желатин хийж уустал зөөлөн хутгана. Тасалгааны хэм хүртэл хөргөж жимсэн дээр хийгээд царцаана. Угаасан өндөгийг шар болон цагаанаар нь ялгаж, цагааныг хөөсөртөл хутгана. Бүйлсийн гурилыг чихрийн нунтагтай холиод хутгасан өндөгний цагаан дээр нэмж зуурмаг бэлтгэнэ. Зуурмагийг тэнцүү хувааж хүнсний будагаар өнгө оруулна. Халаасан  180 хэм шарах шүүгээнд жигнэнэ. Жигнэх үед маскарфон бяслагийг хутгагчид хийж хөөсрүүлэн крем бэлтгэнэ. Хутгах үед чихрийн нунтаг болон ванилийн охь нэмж амтална.


Нэвтрүүлгийн зургууд:

95046c4b-6389-4b5c-9305-54caf47d2424,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (2).jpg.jpg

07f3d4a5-7096-4164-9ea1-254b38d5622b,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (3).jpg.jpg

15c4b39f-56a5-4870-ae87-54fe8dc35156,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (4).jpg.jpg

b516d11a-1f62-41dd-a7e3-afea35d33c05,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (5).jpg.jpg

2d180dd6-40b0-43ef-a7c8-1733a3c6401d,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (6).jpg.jpg

c9f27549-4061-4f0d-a637-a5ab4ea3b4f2,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (7).jpg.jpg

6054c097-1192-4bc8-a574-5c660474cfaf,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (8).jpg.jpg

d4810b34-60c9-485a-8460-89ed61024468,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (9).jpg.jpg

8e022d26-481d-475f-8d11-520f89b2af46,Ахлах тогоочийн заавраар 7 Шарсан зайрмаг болон макрон, Жимсний царцмаамаг (10).jpg.jpg

Санал болгох

Ахлах тогоочийн заавраар: Нарийн боов

Саванд ус, цөцгийн тос, давс хийж буцалгана. Савтай шингэнийг галаас түр холдуулж, гурил нэмж нэгэн жигд бие бүтэцтэй болтол нь модон хутгуураар хурдан хүчтэй хутгана.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Г.Оюунцэцэг VS Э.Сэлэнгэ

Гурилыг шигшиж бэлдэнэ. Орц найрлагын дагуу уусмал бэлтгээд шигшсэн гурилаар зуурмаг бэлтгэнэ. Зуурмагаа дулаан газар болон босголтын шүүгээнд амрааж хөөлгөнө.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Шарсан төмстэй, бүрж шарсан загас

Сонгож авсан загасанд анхны боловсруулалт хийж цул мах гаргаж авна.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Цацагт хяруулын махан ороомог

Цацагт хяруулын маханд анхны боловсруулалт хийнэ. Шулж авсан цээжны махны гадна шүүсийг цаасан болон даавуун алчуураар шингээж авна.

1 жилийн өмнө