Ахлах тогоочийн заавраар: Шарсан төмстэй, бүрж шарсан загас

"Ахлах тогоочийн заавраар" шоу нэвтрүүлгийн 11 дэх дугаар танд хүрлээ. Энэ 7 хоногийн дугаарт ахлах тогооч Д.Одбаяр, Дагвадорж нар нийтлэлч Аанхаа, Олонбаяр нартай баг болж өрсөлдсөн юм. Тэдний ур чадварыг сорьсон энэ оройн амтат зоог бол шарсан төмстэй, бүрж шарсан загас байв. 

ad5e8e78-2967-4c7e-a9ad-89f2520bd9ef,бүрж шарсан загас .jpg.jpg

Хоолны нэр:

Бүрж шарсан загас, шарсан төмстэй

Хоолны орц:

Д/Д

Түүхий эдийн нэрс

Хэмжих нэгж

Нэгжийн орц

1

Зэвэг

ш

2

2

Сазан

ш

2

3

Гурил

гр

200

4

Төмсний гурил

гр

200

5

Сүү

гр

300

6

Давс

гр

5

7

Хар пвор

гр

5

8

Амтат төмс

гр

400

9

Төмс

гр

400

10

Өндөг

ш

6

11

Цөцгийн тос

гр

600

12

Нимбэгний шүүс

мл

100

13

Гич

гр

80

14

Цагаан дарсны цуу

мл

130

15

Чидуны тос

мл

200

16

Капрес

шил

2

17

Шарлот сонгино

гр

160

18

Парсли

гр

100

19

Шинэ укроп ( dill )

багц

2

20

Нимбэгтэй хар пвор

гр

5

21

Шар айраг

шил

1

2ae8ea94-e291-4564-a5ce-8abf5035ac92,загас.JPG.jpg

Хоол хийх арга:

Сонгож авсан загасанд анхны боловсруулалт хийж цул мах гаргаж авна. Бэлтгэсэн цул махыг амтлаад амраана. Хэмжиж авсан гурилыг шигшээд өндөг, сүүний холимогтой хольж шингэвтэр зуурмаг бэлтгэнэ. Эсвэл шар айрагаар бэлтгэж болно. Амтат төмс эсвэл сонгон авсан төмсийг угааж цэвэрлээд төмсний гурилд хөрвүүлээд их тосонд алтлаг шаргал болтол шараад амтлана. Төмс шарсан тосоо дахин шүүж халаагаад, бэлтгэсэн загасаа зуурмагт дүрээд халаасан тосонд шарна. Өндөгний шарыг буцалгаад хөргөсөн ус болон цөцгийн тосны талтай хольж, цагаан сүмс нэмж устай саванд савтай нь тавьж , тасралтгүй өтгөртөл нь хутгана. Өтгөрч эхлэхэд үлдсэн цөцгийн тосоо бага багаар хийж жигдэртэл хутгана. Бэлэн болохоор 5 хоромын өмнө давс, хар пвор, нимбэгний шүүс нэмж амтлана.

d70cd12e-d0d5-48d4-b6a4-8d94b8ed3f43,аанхаа.JPG.jpg

74265ba8-4c3a-4b97-8337-6862f213aa86,олонбаяр.JPG.jpg

d7cac26f-3b8b-4f94-92ad-48b809bb615f,хоол1.JPG.jpg

3418916f-0483-4400-abb9-edc9a429741f,хоол2.JPG.jpg

Санал болгох

Ахлах тогоочийн заавраар: Нарийн боов

Саванд ус, цөцгийн тос, давс хийж буцалгана. Савтай шингэнийг галаас түр холдуулж, гурил нэмж нэгэн жигд бие бүтэцтэй болтол нь модон хутгуураар хурдан хүчтэй хутгана.

10 сарын өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Г.Оюунцэцэг VS Э.Сэлэнгэ

Гурилыг шигшиж бэлдэнэ. Орц найрлагын дагуу уусмал бэлтгээд шигшсэн гурилаар зуурмаг бэлтгэнэ. Зуурмагаа дулаан газар болон босголтын шүүгээнд амрааж хөөлгөнө.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Шарсан төмстэй, бүрж шарсан загас

Сонгож авсан загасанд анхны боловсруулалт хийж цул мах гаргаж авна.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Цацагт хяруулын махан ороомог

Цацагт хяруулын маханд анхны боловсруулалт хийнэ. Шулж авсан цээжны махны гадна шүүсийг цаасан болон даавуун алчуураар шингээж авна.

1 жилийн өмнө