Ахлах тогоочийн заавраар: Г.Оюунцэцэг VS Э.Сэлэнгэ

3.3 зуу
1
1 жилийн өмнө

"Ахлах тогоочийн заавраар" шоу нэвтрүүлгийн 12 дахь дугаарт ахлах тогооч Мөнгөндолгио, Саруулбулга нар өөрсдийн туслах тогооч болох мисс Э.Сэлэнгэ, нэвтрүүлэгч Г.Оюунцэцэг нарын ур чадвараар өрсөлдлөө.

69dff301-a509-4af9-b8ff-01e3be5a46f0,нүүр.JPG.jpg

Хоолны нэр: Тако шөл болон шинэхэн талх

Д/Д

Түүхий эдийн нэрс

Хэмжих нэгж

Нэгжийн орц

1

Хүрэн шош

гр

50

2

Гарбонзо шош

гр

50

3

Цагаан шош

гр

50

4

Улаан лоолийн нухаш

гр

30

5

Лууван

гр

60

6

Ясны шөл

мл

200

7

Гахайн гэдэс

гр

80

8

Гахайн өөх

гр

40

9

Тако амтлагч

гр

5

10

Үхрийн мах

гр

100

11

Сонгино

гр

80

12

Сармис

гр

30

13

Чинцай

гр

60

14

Гурил

гр

25

 

Хоол хийх арга:

Сонгон авсан шошийг буцалгаж хөргөсөн усанд дэвтээнэ. Ногоогоо угааж цэвэрлээд шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Гахайн гэдэсийг сайтар цэвэрлээд жижиглэн хэрчинэ. Буцламгай усанд хийж 15-20 хором чанана. Үхрийн махыг татаад бянз мах бэлтгэнэ. Халаасан тосонд ногоогоо хуурна. Цөцгийн тосонд гурил хуурна. Урьдчилан бэлтгэсэн ясны шөлөнд хуурсан ногоо, гахайн гэдэс, шошнуудаа хийж буцалмагц зөөлөн галаар чанана. Бэлэн болохоос 10 хоромын өмнө хуурсан гурил болон амтлагаагаа хийнэ.

Шинэхэн талх
 

Д/Д

Түүхий эдийн нэрс

Хэмжих нэгж

Нэгжийн орц

1

Дээл гурил

гр

400

2

Бүхэл үрийн гурил

гр

250

3

Дрож

гр

25

4

Сүү

мл

150

5

Өндөг

ш

2

6

Ус

мл

125

7

Цөцгийн тос

гр

50

 

 

 

4a0b5c77-3b2c-497a-9711-004a9ff7cfd4,ХООЛ.JPG.jpg

Хоол хийх арга:

Гурилыг шигшиж бэлдэнэ. Орц найрлагын дагуу уусмал бэлтгээд шигшсэн гурилаар зуурмаг бэлтгэнэ. Зуурмагаа дулаан газар болон босголтын шүүгээнд амрааж хөөлгөнө. 10-15 хоромын дараа дахин нухаж амраагаад хэвэнд эсвэл тэвшин дээр босголт хийнэ. Халаасан шарах шүүгээнд жигнэж болгоно.

 
 

 

6e6455dd-1f71-4b9e-95a1-dcf780f96134,тогооч12.jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Санал болгох

Ахлах тогоочийн заавраар: Нарийн боов

Саванд ус, цөцгийн тос, давс хийж буцалгана. Савтай шингэнийг галаас түр холдуулж, гурил нэмж нэгэн жигд бие бүтэцтэй болтол нь модон хутгуураар хурдан хүчтэй хутгана.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Г.Оюунцэцэг VS Э.Сэлэнгэ

Гурилыг шигшиж бэлдэнэ. Орц найрлагын дагуу уусмал бэлтгээд шигшсэн гурилаар зуурмаг бэлтгэнэ. Зуурмагаа дулаан газар болон босголтын шүүгээнд амрааж хөөлгөнө.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Шарсан төмстэй, бүрж шарсан загас

Сонгож авсан загасанд анхны боловсруулалт хийж цул мах гаргаж авна.

1 жилийн өмнө
Ахлах тогоочийн заавраар: Цацагт хяруулын махан ороомог

Цацагт хяруулын маханд анхны боловсруулалт хийнэ. Шулж авсан цээжны махны гадна шүүсийг цаасан болон даавуун алчуураар шингээж авна.

1 жилийн өмнө